Cikkek

Nagy győzelmet aratott csapatunk vasárnap este a madridi Derbin! 3-1-re vertük a városi riválist, akik 100%-os mérleggel érkeztek a Metropolitanoba. Hát eddig tartott a tökéletes mérleg, egy komolyabb csapat ellen már nem ment nekik a játék. Pedig az előjelek nem nekünk kedveztek, de mi fittyet hánytunk az előzetes esélylatolgatásokra, és megmutattuk ki az úr Madridban. Szinte esélye sem volt az ellenfélnek, a mérkőzés elejétől irányítottuk a játékot, az történt a pályán amit Simeone eltervezett. Rég látott fölénnyel sikerült nyerni, bízzunk benne hogy ezt a formát most már meg is tartja a csapat!

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Savic, Giménez (Correa 86.), Hermoso - Molina (Azpilicueta 65.), Llorente, Koke (Witsel 46.), Saúl, Lino (J.Galán 86.) - Griezmann, Morata (Depay 82.).

A sok sérült ellenére már egész korrekt kis kezdőt tudott Cholo pályára küldeni, Giménez szerepe meghatározó a védelemben, Koke jelenléte talán a legfontosabb a középpályán, és már Depay is leülhetett a kispadra. 

A telt házas Metropolitanotól hajtva elsöprő lendülettel kezdtük a mérkőzést! A 4. percben Lino vezette fel a labdát a bal oldalon, majd a balösszekötő helyéről a kapu elé ívelt, az ötösön érkezett Morata, és a védőjét megelőzve a kapu bal oldalába fejelt! Tovább tartott a lendületünk, és amire a meglepett vendégek felocsúdhattak volna a korai gól okozta sokkból, már megkapták a másodikat is! A 18. percben ismét Lino volt az egyik főszereplő, nagyjából onnan, ahonnan a gólpasszt adta ezúttal nem középre tekert, hanem a balszélen elfutó Saúlhoz passzolt. aki nagyszerűen ívelt a kapu elé, ahol Griezmann érkezett, és mesterien fejelt a bal sarokba. Kiváló kezdés, hamar két gólos vezetésre tettünk szert. A 31. percben kis híján már hárommal mentünk, Llorente száguldott el a jobbszélen, az alapvonaltól visszagurított középre, az érkező Saúl lövését viszont bravúrral hárította a vendégek kapusa. Kár hogy nem ment be, mert a 35. percben talált egy gólt az ellenfél... Egy jobb oldali beadást Savic röviden fejelt ki, a kipattanót a jobb sarokba lőtték. Szerzett az ellenfél még egy lesgólt (teljesen jogosan vették el tőlük, látszott, nem ehhez vannak hozzászokva...), így teljesen megérdemelten, vezetéssel vonulhattunk szünetre. Inkább nekünk lehetett hiányérzetünk, több góllal kellett volna vezetnünk.

De ami késik nem múlik! Rögtön a második félidő kezdése után ismét két góllal vezettünk! Griezmann passzolt Saúlhoz a bal szélen, aki középre tekerte a labdát, az ötösön emelkedett Morata, és nagyszerűen fejelt a bal sarokba. Tíz perccel később Griezmann szögletét Hermoso fejelte a felső lécre. Próbált az ellenfél lendületesebb lenni, de semmi esélyük sem volt a védelmünk ellen. Annyira tanácstalanok voltak, hogy szinte csak távoli lövésekkel próbálkoztak, de azok még kaput sem találtak. Oblaknak egyetlen bravúrt sem kellett bemutatnia! A 83. percben a csereként pályára lépő Depay kevéssel lőtt a bal kapufa mellé. A végén még megkímélte a játékvezető az ellenfél díszpintyét egy piros laptól, Correát tarolta le pirosat érően, érthetetlen hogy csak sárgát kapott. Talán a játékvezető egyetlen hibája volt ez a meccsen. Maradt a 3-1, nagyszerű győzelmet arattunk a madridi Derbin!

Jó volt látni a csapatot ezen az estén. Odatették magukat rendesen, ahogy a Metropolitano közönsége is! Esélyt sem adtunk az ellenfélnek, és a legjobbkor szerzett gólokkal sikerült padlóra küldenünk őket. Az volt az ember érzése, ma senki, és semmi sem állíthatott volna meg minket!

Nem volt ma gyenge pont a gárdában, csak kiváló teljesítményekről tudunk beszélni. Oblak munka nélkül maradt... A védelmünk kiválóan tette a dolgát! Középen Koke jelenléte sokat segített, de a helyére álló Witsel is kiválóan játszott. Lino teljesítménye egészen elképesztően jó volt. Az első két gólban nyakig benne volt, plusz végig "rettegésben tartotta" az ellenfél jobb oldali védelmét. Talán a mezőny legjobbja lett Saúl, aki azon felül, hogy a középpályás védekezését kiválóan megoldotta, adott két csodás gólpasszt is! Elöl mindkét csatárunk gólt szerzett, Morata mindjárt kettőt! :) Végre nem a lesrefutó, reklamáló, csapkodó Moratát láttuk, hanem azt, aki hajt, küzd, és gólokat szerez! Griezmann a mezőnyben is remekül játszott, a gólja pedig igen mutatósra sikeredett. A cserék nagyon jól szálltak be, a már említett Witsel mellett Azpilicueta is kiválóan teljesített. Még a pár percre beálló Correa, de főleg Galán is remekül játszott. 

És amit még feltétlenül meg kell említeni... A játékvezető szerepét. Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon régen kaptunk már ilyen fair play munkát egy játékvezetőtől madridi Derbin. Csodák-csodájára 11 játékossal fejeztük be a meccset! Már ez önmagában is kalapemelésre késztet, de úgy egészében véve is kiváló munkát végzett Arbeloa Rojas. Nem ült fel a provokációnak, a nyomásnak, amit ellenfelünk szokás szerint a bíróra helyez, és ezt sajnos szinte mindig sikerrel teszi. Kiválóan döntött fontos szituációban (ellenfél lesgólja), és végig kézben tartotta a meccset. Az egyetlen hibáját a meccs végén vétette, amikor csak sárgát mutatott fel piros helyett a Correát letaroló vendégjátékosnak. Sok ilyen meccset még neki!

Nagyon kellett ez a siker, mert a két legutóbbi meccs nem sikerült túl jól. De ma megmutatta a gárda a valós tudását! Simeone is remek munkát végzett, totálisan lemeccselte a rágózó kóklert. Reméljük tudja a csapat tartani ezt a nagyszerű formát, és a hétközi Osasuna elleni meccsen is lesz okunk az örömre! 

Aúpa Atléti!!! 

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.