Cikkek

Nagyon fontos három pontot szereztünk az Osasuna otthonában! Tele a keretünk sérültekkel, így elég nehéz Simeone dolga a kezdőcsapat kijelölésénél. De szerencsére ismét megtalálta a győztes tizenegyet! Kemény ellenfél volt (néha túlságosan is...) a pamplonai gárda, némi szerencse is a segítségünkre volt, így nagy küzdelem árán vittük el a három pontot!

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Witsel, Giménez, Hermoso - Molina (Azpilicueta 61.), Llorente (Riquelme 67.), Koke, Saúl, Lino - Griezmann, Morata.

Igen sok játékosunk harcképtelen, De Paul, Reinildo, Savic, Söyüncü, Lemar, Depay, Barrios, és Correa sem állt Simeone rendelkezésére. Ez azért nem semmi névsor, de hát a kényszer nagy úr, abból főzött Cholo, ami volt. A padra így igen sok fiatal játékos kellett hogy leüljön. 

Szép csendben csordogált a meccs az első negyedórában, inkább nálunk volt a labda, de legtöbbször csak járattuk hátul, helyzetekig nem nagyon jutottunk. Aztán a 20. percben egy szép támadás végén Lino adott középre balról, Morata megzavatra a kapust, aki így nem tudta magához ölelni a labdát, hanem kipattant róla, éppen Griezmann elé, aki éles szögból a hálóba lőtt. A gól után megpróbálta összeszedni magát a hazai csapat, de helyzetekig ők sem tudtak eljutni. Így egy gólos vezetéssel vonulhattunk szünetre.

Sejteni lehetett hogy a második játékrészt megnyomja az ellenfél, és be is jött amire számítottunk. Szinte végig a mi térfelünkön pattogott a labda, és jöttek a helyzetek is, amiket szerencsére a nagyot küzdő védelmünk hatástalanítani tudott. Mi vártuk a kontrák lehetőségét, amire volt is esélyünk, főleg az ismét nagyot játszó Lino révén. De betalálni mi sem tudtunk, és az Osasuna fölénye kezdett nyomasztó lenni. De a védekezésünk rendben volt, Saúllal az élen mindent hárítottunk. Kivéve a 75. percben, amikor egy szöglet után gólt fejelt a hazai gárda. De szerencsére a játékvezető a "varozás" után érvénytelenítette a találatot, mert Witselt lekönyökölték a beadás pillanatában. Érdekes jelenet volt, és azért is csodálkozhattunk rá, mert ilyet általában Madrid fehér felén "kapnak", számunkra ez teljesen szokatlan volt. Ideje volt hogy végre számunkra is kedvezően alakuljon egy ilyen szituáció. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, pár perc múlva elmentünk egy kontrával, és eldöntöttük a meccset! A 81. percben az immár szokásos nagyszerű Lino beadásra Riquelme érkezett középen, elvitte a labdát a kapus mellett, és az üres kapuba gurított. Jó is lett volna ha nincs több esemény a meccsen, de sajnos volt... A 85. percben addig provokálták a már sárgalapos Moratát, ameddig össze nem szedte a másodikat is (azért a provokátor rögtön pirosat kapott), így idő előtt mehetett zuhanyozni. Azért lehetett volna több esze is, hiszen így is rengeteg a hiányzónk, erre kipontozza magát a következő meccsről... Az eredmény viszont nem változott, így három ponttal térhettünk haza az El Sadarból!

Nagyon fontos győzelmet aratott a csapat, ami a rengeteg hiányzó fényében nem semmi teljesítmény. A második félidőben rezgett a léc rendesen, de hősiesen kivédekeztük a kritikus időszakot, és amikor lehetett el is döntöttük a meccset. Talán a sors is értékelte azt a sok erőfeszítést, amit letett a csapat az asztalra, és végre a javunkra ítéltek egy kétes szituációban. De a jó megkapja jutalmát, ami jelen esetben három pont volt!

Ma főleg a védelem volt játékban, itt szinte mindenki jelesre vizsgázott. Oblaknak a nagy nyomás ellenére nagy bravúrt nem kellett bemutatnia, de sokszor kellett "jókor lennie jó helyen". A három belső védőnk hatalmasat melózott, szinte hiba nálkül játszottak. Ma a jobb oldalunk volt kissé visszafogott, főleg Molina játszott szürkén, de Llorente sem élete meccsét játszotta. A bal oldal viszont igencsak rendben volt, Lino ismét pazarul játszott, mindkét gólban benne volt. Saúl régi fényében tündököl, ismét ő volt a mezőny legjobbja. Koke rengeteget futott, sokat szerelt, jól játszott. Elöl Griezmann ismét betalált, de védekezésben is kiemelkedőt nyújtott. Morata sokat küzdött magányosan a hazai védők közt, ez fel is őrölte a meccs végére. Nagy ostobaságot csinált a piros lappal, nem szabadna egy profinak mondott játékosnak felülni az ilyen aljas provokációknak. A cserék jól szálltak be, kis szerencsével Azpilicueta gólt szerezhetett volna volt csapata ellen. Riquelme viszont gólt is szerzett, e mellett kiválóan játszott. 

Ahhoz hogy teljes legyen az örömünk, még egy jó kis fair play közvetítés is dukált volna... De azt nagyon nem kaptuk meg! A mérkőzést kommentáló riporter gusztustalan módon szurkolt (sajnos tényleg így volt, szurkolt) az Osasunának, rossz volt hallgatni a közvetítést. Jó lenne ha a mérkőzést közvetítő sportcsatorna figyelne az ilyen dolgokra, mert ez hatalmasat ront az adás színvonalán. Persze lehet egy riporternek is véleménye, szurkolhat is egy csapatnak, de ezt ne a közvetítés alatt tegye, neki egyforma mércével kell mérnie a két gárdát. De hogy az ellenszenvét is kifejezze egy bizonyos csapat iránt, az megengedhetetlen! Várhatnánk hogy megváltozik e téren, de sajnos ez már hosszú évek óta nem megy neki. Így marad a "mute" gomb a tévén... :) 

De visszatérve a csapatunkhoz... :) Örülhetünk az újabb győzelemnek, és az, hogy ekkora küzdelem árán szereztük meg, még kellemesebbé teszi az örömünket. Vasárnap újabb forduló, hát nem irigyelhetjük Simeonét! Talán ha szerencsénk van, a sok sérült közül bevethető lesz valaki, mert a keretünk csontsoványra fogyott. Főleg a csatársor foghíjas, itt Griezmann áll a vártán egyedül. Vannak fiatal csatáraink, lehet hogy Cholo kénytelen lesz közülük játszatni valakit. Lino és Riquelme is "bejött", talán lesz még pár gyémánt a fiatalok közül! 

Aúpa Atléti!!! 

Hozzászólások  

#1 amfan 2023-09-29 14:37
Ez a győzelem de jólesett!!! Szegény Norbi tényleg nagyon csalódott lehetett a meccs végén :lol: A hazai gólnál tényleg szerencsénk volt, elsősorban a támadónak köszönjük meg hogy szájon vágta Witselt, utána meg a bírónak, aki ki is szúrta ezt. Elnézték lehet a Madridot? :lol: Egyébként tényleg hülye volt Morata, de egész meccsen aprították, nem csoda hogy elgurult a gyógyszer. De egy profi ilyet nem szabad hogy tegyen, amit ő tett. Mindig röhögök hogy még mindig favágóznak minket... de ezen a meccsen amit az Osasuna művelt, na az volt a favágás! Itt látom a bírót kissé hibásnak, még a meccs elején ki kellett volna nekik osztani pár lapot, aztán lenyugodtak volna. Az számomra rejtély, hogy Budimir hogy játszhatta végig a meccset, főleg annak a fényében, hogy Oblakot szándékosan letarolta. De volt ott még pár győkér, főleg ez az Avila, akit ki is állítottak, elég ellenszenves egy gárda. Az már rég baj, ha a tudást durvasággal pótolják, náluk igencsak ez volt a helyzet.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.