Cikkek

Sajnos megszakadt a szép győzelmi szériánk... Hogy miért pont ez ellen a gyengécske Las Palmas ellen, az már jó kérdés!

Toronymagas esélyesként érkeztünk a Kanári-szigetekre, minden jel arra utalt, hogy tovább tudjuk nyújtani a sikerszériánkat. Hiányzónk persze ezúttal is volt rendesen, de ezt a Las Palmast illett volna ennél tartalékosabb gárdával is megverni. Aztán nagy meglepetésünkre totál másképp alakult a meccs, mint ahogy mi (és a közmédia) vártuk volna. 

Nagyon álmosan kezdte a csapat a mérkőzést, a motivációnak a nyomát sem lehetett rajtunk felfedezni. Teljesen átadtuk a kezdeményezést a hazaiaknak, akik ugyan komoly helyzetig nem tudtak eljutni, de tartósan a mi térfelünkön tudták tartani a labdát. Oblaknak szinte semmi védenivalója nem volt, ami számunkra szomorúbb hír, hogy a Las Palmas kapusának sem... A meccset nézve azt hihettük, hogy a régi "bevett forgatókönyvet" láthatjuk, miszerint teljesen leeresztve "átvészeljük" az első félidőt, hogy majd a másodikban lendületesebb játékkal bedaráljuk az ellenfelet. Ennek megfelelően nem is tettünk semmit a siker érdekében, de sajnos a folytatásban nem az jött, amit fentebb leírtam...

A második félidőben is ugyanazt a langyos semmit adtuk, mint az elsőben... Talán egyedül Riquelme nem vette tudomásul hogy spórolós üzemmódban vagyunk, ő tette a dolgát rendületlenül, komoly fejfájást okozva a hazaiak jobb oldalának. De sajnos egy fecske nem csinált nyarat... Az 51. percben Griezmann eléggé nagyképű módon sarokkal akart megjátszani egy labdát a jobb oldalvonalnál, amit persze le is fülelt az ellenfél, és balról középre húzva kapura lőtt, a lábak közt elsuhanó labda pedig a kapunkban kötött ki. Pedig nem volt ez egy védhetetlen bomba, ezt Oblak csúnyán benézte. És lehet hogy a spori is, mert az akció közben gyanús hogy elhagyta a labda az oldalvonalat. Perdöntő képet nem tudott a VAR mutatni, így megadták a gólt. A bekapott gól után érthetetlen módon Simeone lecserélte három meghatározó játékosunkat (Koke, Griezmann, De Paul), nehéz megfejteni hogy miért? Pihentetés "szaga" volt a dolognak, na de 0-1-nél...? A cserék nem tudtak sokat hozzátenni a játékhoz, a 75. percben pedig jött a hidegzuhany... Hermoso adott el a térfelünk közepén egy labdát, a kontrából kettőre növelte az előnyét a hazai csapat. Ennél a gólnál is felvetődhet Oblak felelőssége... Ezután varázsütésre megváltozott a játék képe, átvettük az irányítást, és beszorítottuk a hazai gárdát a saját térfelére. Hogy ehhez miért kellett két bekapott gól, rejtély... A 83. percben sikerült is a szépítés, a végig kitűnően játszó Riquelme centerezett a jobb szélről, középen érkezett Morata, és a hálóba lőtt. Nyomtuk tovább az ellenfelet, de sajnos csak kapufáig jutottunk Morata révén. Maradt az 1-2, nagy meglepetésre pont nélkül távoztunk a Kanári-szigetekről. 

Hosszabb elemzést is megérne ez a meccs. Több olyan kérdés is felvetődik, amire szívesen várnánk választ. Miért ilyen lagymatagon kezdtünk egy (nem megsértve az ellenfelet, de...) másodosztály-szintű csapat ellen? Miért cserélte le Cholo egy órányi játék után a három legkreatívabb játékosát? Miért kellett megvárni a második bekapott gólt, hogy felpörögjünk? Csupa jó kérdés...

Riquelmén kívül senkit sem lehet kiemelni a csapatból! Ő egyedül hajtott, küzdött, sajnos egyedül maradt a fedélzeten. Oblak mindkét gólnál háríthatott volna, legalább is nekünk szurkolóknak úgy tűnt... A védelmünk, Hermosoval az élen totál betli volt ma. Rá is férne már egy kis pihenés. Középen, főleg a cserék után nem volt kreativítás. Elöl sem tudtuk az elmúlt hetek teljesítményét nyújtani.

Persze hetek óta csúcsra járatva pörög a gárda, rengeteg sérülttel megspékelve, de ez akkor is a Las Palmas volt... Tényleg nagy teljesítmény a csapattól hogy eddig ilyen szuperül szerepeltünk. Sajnos benne van ilyenkor hogy jön egy meccs, amelyiken nem jön össze semmi. De ezen sajnos nem is akartuk, hogy bármi összejöjjön. Persze fontos BL-meccs jön, de ez akkor is a Las Palmas volt... Mindegy, megtörtént, tovább kell lépni. Reméljük hogy ez csak egy "egymeccses" kisiklás volt, és visszatér a gárda arra az útra, amelyiken a Kanári-szigetek előtt jártunk! 

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.