Cikkek

Első helyen végeztünk a BL csoportunkban, miután a vártnál talán könnyebben legyőztük a Laziot. Mindkét csapat biztosította már a helyét a legjobb 16 közt az előző fordulóban, így ennek a meccsnek "csupán" a csoportelsőség volt a tétje. Semmi kétséget sem hagytuk afelől, hogy ki is nyeri meg ezt a meccset, végig az történt a pályán, amit mi akartunk. A gyorsan megszerzett vezető gól sokat segített, magabiztossá vált a gárda, és végig kézben tartotta a meccset. A második játékrészt is remekül kezdtük, a második gólunk pedig végleg eldöntötte a nyitott kérdéseket. Jó volt látni a csapat magabiztos játékát, reméljük ez fog jellemezni minket a hátralévő mérkőzéseken!

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Savic (Azpilicueta 68.), Giménez (Söyüncü 46.), Hermoso - Molina, De Paul, Witsel (Koke 63.), Saúl, Lino - Correa (Morata 63.), Griezmann (Depay 46.).

Remekül kezdtük a meccset, már a 6. percben vezetést szereztünk. Lino harcolt meg egy labdáért a bal oldalon, betört a büntetőterületen belülre, majd az alapvonaltól nem az ötösre, hanem okosan a második hullámban érkező Griezmannhoz passzolt, aki jobbal a bal alsóba belsőzött. Ez a gyors gól megnyugtatta a csapatot, és láthatóan teljesen megzavarta az olaszokat. Magabiztosan adogattunk, volt hogy percekig nálunk volt a labda. A Lazio a térfelünkre is ritkán jutott el, és ha igen, gólhelyzetig egyszer sem. Nekünk akadt jópár, de sajnos betalálni nem tudtunk. Főleg Lino volt elemében, végig rettegésben tartotta az ellenfél jobb oldalát, nem tudták tartani. A 38. percben Hermoso lőtt szép gólt, de sajnos les címén érvénytelenítették a találatot, mivel Lino zavarta a kapust, és mindezt lesen tette...Több izgalom nem volt ebben a félidőben, max annyi, hogy Witsel vagy Hermoso keresztpassza kis híján elakadt az ellenfélben, de ez egyszer sem történt meg. :) Így 1-0-s vezetéssel vonulhattunk szünetre.

A második játékrészben is hat percet kellett csak várni a gólunkra! Az 51. percben egy kapu elé ívelt labdát Depay készített le lövésre Linonak, aki nagy erővel a léc alá lőtt. Látszott hogy ez a gól végleg megtörte az ellenfelet, beletörődöttnek tűnt a Lazio. Volt pár akciójuk, de egyikben sem volt ott a gólveszély. A mieinkben annál inkább, de nem tudtuk megszerezni a harmadik gólunkat. Ehhez Morata járt legközelebb, de nagy helyzetben a jobb kapufa mellé lőtt. Szépen lassan leperegtek a percek, nyertünk 2-0-ra egy elég könnyű meccsen. Persze mi tettük könnyűvé magunknak, mert magabiztosan, és könnyedén játszottunk. Reméljük sok ilyen meccsünk lesz még!

Sima győzelem, sima csoportelsőség. Erre vágytunk a sorsolás után, és a csapat megtette amit kellett ezügyben. Pedig nem volt ez egy könnyű csoport, de meccsről meccsre haladva egyre jobban játszottunk, és egyre inkább tettük biztossá a továbbjutást. Ez az előző idényhez képest nagy előrelépés, hiszen akkor egy ennél jóval könnyebb csoportból nem sikerült a továbbjutás. De azóta sok víz folyt le a Manzanaresen, ez a csapat már sokkal nagyobb célokra hivatott. És szerencsére ennek megfelelően játszik is!

Ezen a meccsen mindegyik játékosunk jól teljesített, hátul magabiztosak voltunk, középen is rendben volt minden, elöl pedig ismét gólokat szereztünk. A mezőny legjobbja Lino lett, aki adott egy gólpasszt, és szerzett egy szép gólt. Simeone jól cserélt, több játékos is pihenhetett. Kell is az erő, mert elég erőltetett lesz a következő pár hét. 

A csoportgyőzelemmel kiemeltek lettünk a sorsoláson, a csoportmásodikok közül kapunk ellenfelet, illetve hazai pályán játszhatjuk a második meccset. Persze a 2. helyezettek közt is több kiváló csapat van, de ha úgy játszunk mint pl ma, senkitől sem kell tartanunk! A sorsolás december 18-án hétfőn lesz, 12 órakor. 

Aúpa Atléti!!! 

Hozzászólások  

#1 amfan 2023-12-14 12:48
Nagyon nagy fogás ez a Lino gyerek, már nem is tudom ki az a Carrasco :lol: Jó szeme volt aki anno kiszúrta, és nagyon jót tett neki a valenciai kölcsönadás. Most pedig már meghatározó játékos nálunk. Riquelme személyében igen komoly riválisa is van, de kettőjük "versenyéből" a csapat nyer nagyot. És eddig mintha elosztották volna egymás közt a jó meccseiket, illetve Simeone érzi meg kiválóan hogy melyik meccsen melyikük fog jól teljesíteni. Linoval kapcsolatban egy félelmem van, hogy a jó játéka miatt meghívják a brazil válogatottba. Na szerintem annál rosszabb nem történhetne vele! Odakerül a sok egoista nagyképű szar alak közé, tuti megrontják majd! :lol: Az egy lehúzós közeg, remélem őt nem rontja meg, mert ha így játszik, úgyis odakerül sajnos...
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.