Cikkek

A vártnál sokkal könnyebb győzelmet arattunk a Valencia ellen. A denevérek egy négyes győzelmi sorozatból érkeztek a Metropolitanoba, azaz joggal hihettük, hogy nehéz dolgunk lesz. Ehelyett talán az idény legkönnyebb sikerét könyvelhettük el...

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Savic, Giménez (Witsel 59.), Reinildo - Molina, De Paul (Llorente 67.), Koke, Barrios (Saúl 81.), Lino (Riquelme 67.) - Depay (Morata 67.), Griezmann.

Azt hihettük, a hétközi kupameccsen látott Sevillánál nem találkozhatunk defenzívebb csapattal. Hát tévedtünk, a Valencia még náluk is védekezőbb taktikát választott. Olyannyira, hogy a félpályán sem nagyon jöttek át, csak és kifejezetten a védekezésre koncentráltak. Szinte csak nálunk volt a labda, és kitartóan próbáltunk a betonbunker mögé kerülni. Ez többször sikerült is, de sajnos Griezmann ezen a meccsen sem volt szerencsés, és csakúgy mint a Sevilla ellen, ezen a meccsen is kihagyta a helyzeteit. Pedig szinte minden helyzet rá jött ki, de rendre a kapust találta telibe. Viszont gólpassz terén elég jól állt! Már a félidő hosszabbításában jártunk, amikor a középkörből zseniális labdát tálalt a védelem mögé futó Linonak, aki maga elé engedte a labdát, majd a kifutó kapus mellett a hálóba lőtt. Nagyon érett már ez a gól, megérdemelten szereztünk vezetést. 

A második játékrész is hasonló mederben folyt, a Valencia csak védekezett, mi pedig benyomtuk őket a kapujuk elé. Az 57. percben meg is dupláztuk az előnyünket! Koke adott óriási labdát Molinának a jobb szélen, az argentín nagyszerűen centerezett, középen érkezett Depay, és előrevetődve a hálóba fejelt. Innen viszont le is tudtuk a meccset... Megvolt a biztos vezetés, végül is érthető volt ez a hozzáállás, hiszen komoly feladatok várnak ránk kb háromnaponta. Ezután többet volt a labda az ellenfélnél, de egyáltalán nem tudtak veszélyt teremteni a kapunk előtt. Szépen lecsorgott a hátralévő idő, végre egy nyugodt végjátéknak lehettünk szemtanúi!

Megvan a három pont, szerencsére ezúttal simábban sikerült "hozzájutni". Meglepő volt a Valencia taktikája, többet vártunk tőlük. Mintha eleve feladták volna a meccset, de hát legyen ez az ő bajuk. Mi viszont kifejezetten jól játszottunk, szemre is szép támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk, nagyszerű átadásokból. Simeone jól alkalmazta a rotációt, kell is, mert elég sűrű mostanában a naptár. 

Nem nagyon lehet kiemelni senkit, hiszen az egész csapat nagyon jól teljesített. Oblaknak talán az egyik legkönnyebb meccse volt. Sajnos Giménezt ismét sérülés miatt kellett lecserélni, bízzunk benne hogy ezúttal nem kell sokat kihagynia. A két szélsőnk kifejezetten jól játszott, Lino gólt lőtt, Molina gólpasszt adott. Középen ma Koke volt a legjobb, a második gólunk előtt zseniális labdát adott Molinának. Elöl bejött hogy ezúttal Depay kezdett, szép gólt szerzett. Griezmann mintha meg lenne átkozva, nem megy neki a góllövés, több nagy helyzetet elpuskázott. Viszont adott Linonak egy olyan gólpasszt, amit kevesen tudnának a világon. 

Fontos volt ez a mai győzelem, tapadnunk kell az élmezőnyre minden áron. Jó az ha lőtávolban maradunk, ki tudja... :) Sűrű a program, de eddig álljuk a sarat. Nem könnyű, hiszen háromnaponta jönnek a meccsek, és mindig toppon kell lenni. Ezért fontos a jó rotáció, ami ma elég jól működött. A védelemben azért elkelne egy-két játékos, főleg most, hogy nem tudni Giménezzel mi lesz. Nagyon fontos hogy Reinildo visszatért, ma is kiválóan játszott. Bízzunk benne hogy nem "fogy el" a keret ebben a hármas terhelésben, eddig azért elég jól állunk. Reméljük hasonlóan folytatjuk, mint amilyen ez a hét volt! :) 

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.