Cikkek

Akkor játszunk el kicsit a gondolattal, mert sajnos erre a forgatókönyvre is fel kell készülni.

Ha nem igazolhatunk januárig, akkor marad a csapat, minusz Tiago, és minusz Cerci.

Kapus poszton, amennyiben Moyá megunja a banánt a padon, úgy nem hiszem, hogy nagy lenne a problémánk, mert a fiatal argentin utánpótlás-válogatott Axel Werner (akit mellesleg fél Európa le akart igazolni), június 30-ig volt kölcsön adva, és csatlakozik hozzánk. Csóri Moreira valószínűen megy is vissza Portugáliába, minden féle verzió megtörténte esetén is. Természetesen Oblak marad, és ebben az esetben a kérdés, hogy ki lesz a második számú hálóőr: Moyá vagy Axel?

Védelem: Szintén június 30-ig van kölcsön Siqueira, Manquillo, és Velázquez.

Nem sokat tudunk a fiatal uruguayi, Emiliano Velázquezről, aki 23 éves, és a Braga csapatának lett kölcsön adva. Középső védő a posztja, viszont egész idényben 11 mérkőzésen szerepelt, összesen 896 percet játszott. Ezen idő alatt azért szerzett két gólt. Mentségére legyen, kétszer is sérült volt, és összesen 11 mérkőzést kellett kihagynia, de volt sajnos párszor, hogy még a kispadon sem kapott helyet. Óriási kérdőjel..???

Javier Manquillo szintén 23 éves, és az angol Sunderland csapatának lett kölcsön adva, szintén június 30.-ig. 22 mérkőzésen összesen 1607 percet játszott, és ezen egy gólt is szerzett. Az angol csapat alapemberévé nőtte ki magát. Na ő tényleg formába van, és lehet a csapat segítségére válhatna végre, a sok éves kölcsönadások után. Főleg a védelem jobb oldala a posztja, de ami a lényeg, a baloldalon is tökéletesen el tudja látni szerepét. 180 centis magasságával ideális alternatívája lehet Filipe Luisnak. (Természetesen, mivel Theo Hernández eleddig számunkra érthetetlen módon, Madrid városának ratyi felébe fog igazolni..fene a gusztusát, de sok sikert neki..)

Guilherme Siqueirát 31 évével már nem hiszem, hogy (pláne Filipe oldalán) újra Matracos mezben fogjuk látni. A Valenciánál kölcsönben lévő, kimondottan csak balhátvédnek bevethető játékos, 11 mérkőzésen csak 632 percet játszott. És ha ott nem volt alap kezdő, nem hinném, hogy a Colchonerók segítségére válna.

Középpálya: Bernard Mensah, Diogo Jota, és Matías Kranevitter is június 30-ig van kölcsön.

A ghánai születésű, 22 éves 180 cm-es Bernard Mensah, a Vitoria Guimares csapatánál szerepelt kölcsönben, és csapata mind a 25 mérkőzésén szerepet kapott. Összesen 1141 percet volt játékban. Ettől függetlenül sajnos nem sok mindent tudunk róla.

A portugál Diogo Jotárol viszont remek híreket hallottunk hétről-hétre! A Porto csapatában 38 mérkőzésen lőtt 9 gólja, és 7 gólpassza önmagáért beszél. 2056 percet játszott, és a még mindig csak 20 éves játékos, aki mind a két szélen, plusz még ha kell, elől is bevethető, meggyőződésem hogy csapatunk előrejátékának óriási segítsége lenne.(Meg ugye lehet Carrasco se lenne mindig biztos kezdő..) A nyári felkészülési szezon barátságos mérkőzésein kíváncsian várom(juk) a teljesítményét.

Az ifjú, 24 éves Matías Kranevitter óriási tehetségnek volt kikiáltva, amiből a klubnál eltöltött fél idényében semmit sem láttunk. Kölcsön adtuk a Sevilla csapatának, ahol is végül stabil csapattaggá vált a maga pályán eltöltött 1970 percével, amit 32 mérkőzésen hozott össze. Szerepe volt a Sevilla őszi nagy menetelésében, viszont ott volt a „Puta” tavaszi zuhanó repülésében is, bár nem rajta múltak a dolgok.

Támadók: Amath Ndiaye, Luciano Vietto, Santos Borré, Héctor Hernández.

A 20 éves szenegáli Amath jelenleg sérüléssel bajlódik. Nagy kár, mert a spanyol másodosztályú Tenerife csapatánál töltötte az elmúlt szezont, ahol is 36 mérkőzésen 14 gólt lőtt 4 gólpassz mellett, összesen 2806 játék perc alatt. A tavalyi szezon kupamérkőzésein láthattuk párszor élőben játszani, és már nagyon jó benyomást keltett akkor is. Itt a spanyol másodosztályban sem vallott szégyent.

Vietto……Ugye mindenki emlékszik a 2015/16-os szezonra. Nagy reményekkel vártuk, aztán nagy bukta lett belőle. Ment is szerencsétlen kölcsön a Sevillába, ahol viszont rendesen bekezdett, majd erősen vissza is esett…31 mérkőzésen játszott 1890 percet, de ezt főleg 2016 december végéig, és mintha januártól az edző elfelejtette volna őt berakni. A tavaszi szezonban már csak pár perceket kapott, vagy nagyon ritkán számoltak vele csereként. Azért lőtt 10 gólt összesen és adott 5 gólpasszt is, de ezt még mind kivétel nélkül az őszi szezonban. Sajnos azt kell hogy mondjam, ő sem lesz már tagja csapatunknak.

Santos Borré, a 21 éves kolumbiai támadónk a Villareálnál volt kölcsönben. Kimondottan csereként számoltak vele, egyedül az AS Róma elleni EL mérkőzésen töltött 90 percet a pályán, plusz 3-4 alkalommal volt 50-60 percet kezdőként a csapatban. Azért 30 meccsen pályára léphetett, és még így is szerzett összesen 4 gólt csapatának. Talán a jövő az övé, de nem hiszem, hogy jelen állás szerint csapatunk erősségére válna.

Héctor Hernández 21 éves, és a harmadosztályú Albacete csapatánál edződött az elmúlt időszakban, nem is akárhogy, hiszen 37 mérkőzésen 20 gólt szerzett, 2732 lejátszott perc alatt. Sajnos többet nem igen tudunk róla, de őt is szívesen megnéznénk a nyári felkészülési mérkőzések egyikén.

Nos. Ők volnának a kölcsönadott játékosaink.

Ha minden maradna, ennyiben mennyit változna a csapat?

Alex Wernerrel szerintem kapus poszton erősödnénk, nem megbántva a korosodó Moyát.

A védelemben szerintem Manquillo hazahozatala mindenképp erősítést jelentene, mert mindkét szélen bevethető védőről van szó. (És mi volt a jobb oldalon a mostani idény végén???...) Velazquezt látni kellene….

Középpálya Jotával, és Kranevitterrel rendkívül sokat fiatalodna, és előbbivel rendkívül mozgékonnyá válna.

Jelenlegi csatárainknál, kölcsönben lévő támadóink nem jelentenének jelentős javulást.

Támadóinknak formajavulásra volna egyedül szüksége. Illetve arra, hogy Gameiro nagy meccseken is lőjje a mesterhármasokat, ne csak a megye kettes Fülöpjakabnak. Correa dettó, és az ikonok ikonjának, Torresnek sem ártana, ha meghúzná ezt a sanszosan utolsó évét!

Személy szerint nem leszek kétségbeesve, ha június elsején a bizottság nem törli el az átigazolási tilalmunkat.

A legnagyobb probléma, hogy a támadó szekció felnőjjön Griezmann mellé, és ne csak egy-két „fröccs” meccsre, hanem sorsdöntő mérkőzésekre is.

Kíváncsian várjuk,hogy mi lesz csütörtökön!

Hozzászólások  

#2 Hajpa-yes 2017-05-31 14:30
Viettót vinné a Valencia!!Ding-ding!!!Pacsit bele!!!
Idézet
#1 Hajpa-yes 2017-05-30 18:25
Mindenképp!
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.